Leg og lær

Byt dine normale undervisningsbøger ud med sjove forsøg.
Eller byt klasselokalet ud med et sjovt science-rum?

Experimentarium

Tag dine klassekammerater og lærer med til et besøg på Experimentarium i København - stedet hvor du møder finurlig naturvidenskab. Hvor meget skal du mon svede for at lave strøm nok til at se fjernsyn eller til at få din computer til at virke? På Experimentarium kan du f.eks. lave din egen strøm ved at trampe i pedalerne.

Energi Zonen

Experimentariums udstilling 'Energi Zonen' er udviklet i tæt samarbejde med Ørsted.
Ørsted og Experimentarium ønsker at fremme interessen og forståelsen for produktion og forbrug af energi hos børn og voksne. I Energi Zonen kan du udforske, hvor energien kommer fra og på egen krop mærke de kræfter, der er på spil.

Energi-agent for en dag

Experimentarium og Ørsted har sammen skabt et skoleværksted for 5. og 6. klasse. Eleverne rekrutteres som agenter, der skal hjælpe med at producere el på en bedre måde.

Ungdomsuddannelser

Går du i gymnasiet, kan du få særligt glæde af sitet Videnskabsfolk.dk, som Experimentarium har udviklet på baggrund af tv-serien Store Danske Videnskabsfolk. Her kan du lære meget mere om nogle af de største danske videnskabsfolk nogensinde.

Energimuseet

Kan du godt lide at være i naturen og bruge din krop og dine sanser og samtidig lære en masse? Så besøg Energimuseet i Bjerringbro sammen med din lærer og klassen. Her er mulighederne for læring uendelige.

Du kan f.eks. få en rundvisning på Tangeværket - Danmarks største vandkraftværk, hvor du kan blive klogere på vedvarende energi: Sol, vind og vand. Inde på selve værket, kan du se, hvordan turbiner og generatorer forvandler Gudenåens vand til elektricitet. Du kan også besøge Bohr-tårnet, som er Energimuseets højspændingslaboratorium, hvor du kan opleve lyn og torden - en hårrejsende oplevelse.

Der er rundvisninger og undervisningsforløb for alle klassetrin og ungdomsuddannelser, og din lærer kan hente inspiration til undervisningen og downloade materiale på museets hjemmeside. Museet tilbyder interaktivt miljø på web og på museet – ude i naturen og inde på museet.

LEGOLAND®

Hvem siger, at skoledagen ikke kan foregå i LEGOLAND?

Med et besøg i Miniland kan du se et udsnit af en havvindmøllepark med 7 LEGO® havmøller.  Og du kan udforske og lære mere om, hvordan vindmøller høster grøn strøm på havet.

 

2015 The LEGO Group. All rights reserved

Download appen og byg din

egen vindmølle

  • Download Windy Wings AR-app
  • Byg din egen vindmølle
  • Lær om vindenergi
  • Se din vindmølle i RIGTIG størrelse

Windy Wings

Windy Wings er en app, hvor du kan bygge din egen vindmølle og se den i rigtig størrelse!

Windy Wings er en ’augmented reality’ app, hvor du kan bygge din egen vindmølle og stille den lige, hvor du vil. Du kan stille den i haven, på stranden eller på stuegulvet. Du kan give din mølle mønstre og farver, og når du har lavet den helt perfekte mølle, så kan du se den i rigtig størrelse! 

Med Windy Wings kan du lære, hvor meget grøn strøm en ægte havvindmølle kan lave. For eksempel kan ét sving fra en havvindmølle lave nok strøm til, at du kan bruge din eltandbørste i et helt år!

Download appen helt gratis – og byg din første vindmølle i dag.