Underholdning

Her finder du underholdning, som kan lære dig mere om energi. Der er spil, film, quizzer og en guide til at bygge din helt egen vindmølle. Din lærer kan bruge det i undervisningen, eller du kan se, om du kan holde en by forsynet med energi i spillet CO₂ Powerplay.

Godt at vide, før du spiller:

Du kan spille CO₂ Powerplay i følgende browsere: Explorer, Safari, Firefox og Opera.

Før du kan spille, skal du evt. installere Unity Webplayer. Det kan du få din lærer til at hjælpe dig med.

Hent spillet gratis i App Store og Google Play til smartphones og tablets.

Download fra Apple Store

Download fra Google Play

CO2 Powerplay

Kunne du tænke dig at have kontrollen over en hel bys energi? Så er CO₂ Powerplay noget for dig. Styr kranen, vindmøllerne og kulbåndet for at sikre energi nok til din by. Det er vigtigt at lave energi nok, for ellers bliver du fyret af borgmesteren.

Prøv at spille CO₂ Powerplay, hvor du skal lave energi nok til byen. Som hjælp har du en drilsk kran, som skal samle halmballer op og lægge dem på båndet. Du har også tre vindmøller, som hele tiden skal geares op og ned, fordi vinden blæser, som vinden nu blæser - og endelig har du et transportbånd med kul, som du også kan bruge. Desværre kan kullet ikke redde dig alene, for du har kun én CO₂-kvote. Og hvis du ikke laver energi nok, så er det dig, som bliver fyret af borgmesteren.

Så fyr løs og lær at blive en ægte CO₂ Powerplayer!  (Målgruppe: Alle klassetrin og ungdomsuddannelser)

Find spillet her

Lærervejledninger, herunder forklaringer, billeddressourcer og inspiration til undervisningsforløb.

Indskoling

Mellemtrin

Udskoling

Har du lyst til at blive klogere på, hvordan en havmølle fungerer? Find ud af det her og dyst mod dine klassekammerater bagefter.

Bliv meget klogere på Danmarks største havmøllepark, Anholt Havmøllepark. Målgruppe: De ældste klasser og ungdomsuddannelser.

Ved du f.eks., hvor mange gange en havmølles vinger snurrer rundt i minuttet, og hvor hurtigt det går? Det og meget andet kan du finde svar på ved at se den korte film om Anholt Havmøllepark.

Du kan finde filmen og quizzen her: Anholt Havmøllepark

Kunne du tænke dig at bygge din egen vindmølle?

Det har aldrig været nemmere at lave en vindmølle. Det eneste du skal gøre er at printe skabelonen ud og derefter bygge den. Tag herefter vindmøllen med ud i naturen og se den snurre. Målgruppe: De yngste klasser.

Oplev Powerplay på en flippermaskine

På Experimentarium kan du også opleve Powerplay på en flippermaskine.

Vidste du at...

en CO₂-kvote er en del af et system, som skal sørge for, at bl.a. virksomheder ikke udleder
mere CO₂, end de må?