Leg og lær

Byt dine normale undervisningsbøger ud med sjove forsøg. Eller hvad med at bytte dit klasselokale ud med et sjovt science-rum?

Experimentarium

Tag dine klassekammerater og lærer med til et besøg på Experimentarium i København - stedet hvor du møder finurlig naturvidenskab. Hvor meget skal du mon svede for at lave strøm nok til at se fjernsyn eller til at få din computer til at virke? På Experimentarium kan du f.eks. lave din egen strøm ved at trampe i pedalerne.

Energi Zonen

Experimentariums udstilling 'Energi Zonen' er udviklet i tæt samarbejde med Ørsted.
Ørsted og Experimentarium ønsker at fremme interessen og forståelsen for produktion og forbrug af energi hos børn og voksne. I Energi Zonen kan du udforske, hvor energien kommer fra og på egen krop mærke de kræfter, der er på spil.

Energi-agent for en dag

Experimentarium og Ørsted har sammen skabt et skoleværksted for 5. og 6. klasse. Eleverne rekrutteres som agenter, der skal hjælpe med at producere el på en bedre måde.

Ungdomsuddannelser

Går du i gymnasiet, kan du få særligt glæde af sitet Videnskabsfolk.dk, som Experimentarium har udviklet på baggrund af tv-serien Store Danske Videnskabsfolk. Her kan du lære meget mere om nogle af de største danske videnskabsfolk nogensinde.

Energimuseet

Kan du godt lide at være i naturen og bruge din krop og dine sanser og samtidig lære en masse? Så besøg Energimuseet i Bjerringbro sammen med din lærer og klassen. Her er mulighederne for læring uendelige.

Du kan f.eks. få en rundvisning på Tangeværket - Danmarks største vandkraftværk, hvor du kan blive klogere på vedvarende energi: Sol, vind og vand. Inde på selve værket, kan du se, hvordan turbiner og generatorer forvandler Gudenåens vand til elektricitet. Du kan også besøge Bohr-tårnet, som er Energimuseets højspændingslaboratorium, hvor du kan opleve lyn og torden - en hårrejsende oplevelse.

Der er rundvisninger og undervisningsforløb for alle klassetrin og ungdomsuddannelser, og din lærer kan hente inspiration til undervisningen og downloade materiale på museets hjemmeside. Museet tilbyder interaktivt miljø på web og på museet – ude i naturen og inde på museet.

LEGOLAND®

Hvem siger, at skoledagen ikke kan foregå i LEGOLAND®? Ved du f.eks., hvordan man opfører en havmøllepark?

Med et besøg i Miniland i LEGOLAND kan du se LEGO® miniatureudgaven af Danmarks største havmøllepark, Anholt Havmøllepark, som kan forsyne 400.000 hjem med strøm om året. Havmølleparken fylder lige så meget som, hvis du lægger LEGOLAND 628 gange ved siden af hinanden!

Du kan se film, og teste din egen eller din lærers viden om havmølleparker.

2015 The LEGO Group. All rights reserved